You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nakenvin

Paste this code into your website: Customize

Nakenvin

Visste du at en vanlig vin i dag kan inneholde fire ganger så mange tilsetningsstoffer som en flaske brus?

Vi er en liten gjeng som liker å drikke nakne viner – viner som er laget på naturlig vis, ikke har fatpreg og ikke er tilsatt verken sukker, syre, industrigjær, enzymer eller annet svineri.

Vi har lagt merke til at det finnes en importør i Norge som kun fører slike viner – Non Dos – og vi har derfor laget en app som gjør det enklere for alle som som ønsker å finne viner fra denne importøren på Vinmonopolet, så vel som på restauranter i både inn- og utland.

Det er egentlig rart at konvensjonell vinproduksjon i dag blir betraktet som den ”opprinnelige” måten å jobbe på, mens naken vin blir sett på som noe nytt. Det har blitt laget vin på jorda i minst 8000 år, men det er først det siste århundret – og kanskje særlig de siste tiårene – at giftige sprøytemidler og kunstgjødsel i vinmarken og tilsetningsstoffer i kjelleren har blitt normen for dagens vinprodusenter.

Industrialiseringen av landbruket og dets ensidige fokus på høye avlinger og produktivitet, fremfor høy kvalitet og sunne druer, har ikke gjort verden noen tjeneste. Det har tvert imot resultert i at mesteparten av vinen som lages i dag i realiteten er en kjemisk cocktailmiks som er utviklet for å kunne produsere et forutsigbart produkt – eller i verste fall for å skjule dårlig druekvalitet.

Det hele er egentlig veldig enkelt – hvis man i utgangspunktet har et produkt med høy kvalitet laget av sunne og modne druer, trenger man ikke å dekke over smaken med verken tilsetninger eller fatpreg. Nakne viner er klassiske og tradisjonelle viner, som lages slik vin alltid har blitt laget. Alle vinbøndene Non Dos samarbeider med jobber i tråd med natur og kultur, uten bruk av unødvendige tilsetninger i verken vinmark eller kjeller, utover eventuelt helt minimale mengder med svovel. Først da får man vin som kun smaker av druene de er laget av – og stedet de kommer fra.

Vite mer? Sjekk deres side på www.nondos.no!
Features
Developer
New York Digital Labs