You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.
Paste this code into your website: Customize
CONTACT.GOV.RO -  „ContactGovRo” este o aplicație implementată prin intermediul Direcției Servicii Online și Design (DSOD) din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Guvernul României.
Aplicația a fost dezvoltată de echipa de stagiari din cadrul Direcției Servicii Online și Design, coordonați de Costel CIUCHI și Adina NANI - consilieri DSOD, în cadrul Programului oficial de Internship al Guvernului României, ediția a IV-a, iulie - septembrie 2016 (coordonator program: Radu Puchiu - secretar de stat), respectiv:
• Eduard MITITELU, student la Universitatea Politehnică Bucureşti;
• Alex MOLDOVAN, student la University of Warwick;
• Alexandru SURDULESCU, student la University of Essex;
• Alexandru ȚURCAN, student la University of Warwick;
• Cristina LISEȚCHI, intern Biroul de comunicare și relații cu presa
Scopul platformei este de a furniza cetățenilor informații coerente într-un format accesibil cu privire la datele de contact ale instituțiilor aparatului administrativ din România, dar și a instituțiilor care reprezintă statul român peste hotare. În acest sens, utilizatorii aplicației au acces la informaţii utile privind localizarea geografică – adresa de corespondenţă, numere de telefon, fax, adrese de e-mail, adrese web și conturi de social media asociate, acolo unde acestea există.
Tipurile de instituții care pot fi regăsite în aplicație: ministere,  administrații, agenții, autorități publice centrale, birouri, case de pensii, centre, comisii, comitete, consilii, departamente, gărzi, inspectorate, inspecții, institute, oficii, prefecturi, unități executive, ambasade, consulate etc.
Platfoma contact.gov.ro  oferă facilităţi de căutare a datelor de contact prin utilizarea de filtre după cuvinte cheie, judeţ, tipul instituţiei şi domeniul de activitate.
Prima pagină prezintă platforma CONTACT.GOV.RO și oferă un meniu de căutare rapidă, în care utilizatorul poate căuta o instituție în funcție de rețelele de socializare unde aceasta este prezentă, cât și după tipul de instituție, domeniul de activitate și județul în care își are sediul (adresa de corespondenţă / relaţii cu publicul).
Pagina Instituții publice afișează lista tuturor instituțiilor înscrise pe platformă. La accesarea acestei pagini, instituțiile vor fi afișate în ordine alfabetică, utilizatorul având posibilitatea de a le sorta în funcție de nume, localitate, popularitate și data adăugării. Utilizatorul are opțiunea de a selecta numărul de instituții care vor fi afișate pe pagină.
Secțiunea Harta instituțiilor publice afișează o hartă pe care sunt marcate toate instituțiile publice înscrise pe platformă. Utilizatorul poate mări și micșora harta pentru o mai bună navigare, iar în momentul accesării unui marker de pe hartă, acesta va afișa mai multe informații despre instituția din locația respectivă.
Secțiunea Întrebări frecvente afişează o listă de întrebări frecvente pe care utilizatorii le-ar putea avea, cât și răspunsul la aceste nelămuriri. Date deschise prezintă conceptul de Open Data și modalitățile prin care cei interesați pot intra în posesia setului de date disponibil pe site. Pagina Contact oferă informații despre modalitățile în care utilizatorii pot intra în contact cu administratorii platformei CONTACT.GOV.RO.

Pentru informații suplimentare privind ContactGovRo, vă rugăm să contactați Direcția Servicii Online și Design (DSOD).
Features
Developer
Secretariatul General al Guvernului